Werkplaatsconcepten, wat bieden ze je?

Foto in kolom - 6:4 verhouding

Werkplaatsconcepten en serviceconcepten die de werkplaats direct raken, maken dat je als ondernemer meer rendement uit je werkplaats kunt halen. Maar welk concept past het best bij jouw situatie en levert je het meeste op? Tweewieler maakt een rondje langs verschillende specialisten in de markt en laat ze vertellen wat ze jou en je bedrijf kunnen bieden. 

Juncker Bike Parts

Agu: custom made inrichting

Go Bike Service

Shimano: werkplaats als inkomstenbron

Beta Benelux: klantwens staat voorop

Powerplustools: voor starters en nieuwkomers

Fietswerkplaats.nl: totaalconcept

Kruitbosch: one-stop-shopping


Juncker Bike Parts: inspelen op hoge klantverwachting

Naast distributeur van meer dan 17.000 fietsonderdelen en accessoires, geeft Juncker Bike Parts ook advies in winkel- en werkplaatsinrichting. Laurens Jeurnink: “Het team winkel- en werkplaatsinrichting geeft hier graag advies over. Een goede service kun je het beste bieden met een praktisch en complete werkplaats. Het team is gespecialiseerd in het optimaal inrichten van de werkplaats met als resultaat een professionele en vakkundige uitstraling.” Juncker beschikt ook over een speciale bus, zo vertelt Jeurnink. “Een servicebus is een stapje extra in het bieden van service. Hiermee kun je een afgemonteerde nieuwe fiets voor de stoep afleveren of een kleine reparatie direct voor de deur van de klant verrichten. Met een eigen servicebus voldoe je volledig aan de hoge verwachting van de klant. Juncker Bike Parts verzorgt samen met Lansing Unitra en Nijwa Groep deze volledig ingerichte servicebussen.”

Inventarisatie werkplaatsconcepten_592

Agu: custom made inrichting

Agu heeft met Sonic een concept voor werkplaatsinrichting. Lotte Heijnis: “Hiermee bieden we een custom made, complete werkplaatsinrichting. Sonic staat, zo vinden wij, voor een efficiënte en goed georganiseerde werkplaatsinrichting met een professionele uitstraling. Met het Modular Storage System (MSS) creëer je een flexibele werkplek. Het biedt maximaal gebruiksgemak en is modulair op te bouwen. Groot voordeel van MSS is dat niet aan de muur bevestigd hoeft te worden, maar dat het door het zelfdragende vermogen overal geplaatst kan worden. Ook als er leidingen over een muur lopen. Het systeem is naar eigen wens samen te stellen uit onder andere opbergkasten, hoge kasten, klepkasten (met gasveer), ladesystemen en ladekasten. De maten zijn zo uitgevoerd dat er diverse combinaties mogelijk zijn. Bovenbladen kunnen geleverd worden in roestvrijstaal of hoogwaardig hout. Deze werkplekken zijn aan te vullen met Sonic Foam System gereedschapsets. Naast het MSS-systeem heeft Agu ook MSS+, speciaal ontworpen voor professionals met duurzaamheid en betrouwbaarheid in het achterhoofd. Met dit systeem wordt de werkplaats volledig ontzorgd, onder andere door 10 jaar garantie."

foto breed - wordt afgesneden aan de onderkant - ev. zelf uitsnede maken 1700 x 960

Go Bike Service: ontzorgen door taken te centraliseren

Go Bike Service is een Europees service- en levernetwerk voor de fietsindustrie. Ward Grootjans: “Wij leveren de eindklant een oplossing voor levering, service en garantieaanvragen van verschillende merken die meer richting direct sales gaan. De klant koopt online maar is verzekerd van offline service door onze vaste en mobiele fietswinkels. Hiernaast faciliteren wij serviceaanvragen voor fietsen die niet door ons geleverd zijn: wij zijn merk-onafhankelijk. Go Bike Service zet zich in om de fietsenmaker ‘vrij’ te maken van taken die beter centraal geregeld kunnen worden, zodat de uren gebruikt kunnen worden om werkelijk service te verlenen. Ook geloven wij dat de klant service aan huis als waardevol ziet. We leveren volledige mobiele werkplaatsen aan waarbij een startkapitaal van 15.000 euro vereist is. Natuurlijk is dit een substantieel bedrag maar daarvoor kan een franchisenemer wel direct de weg op met zijn volledig ingerichte Go Bike Service bus.”

foto breed - wordt afgesneden aan de onderkant - ev. zelf uitsnede maken 1700 x 960

Shimano: werkplaats als inkomstenbron

Met haar werkplaatsprogramma wil Shimano tweewielerspecialisten alle zorgen met betrekking tot een aantrekkelijke, efficiënte werkplaats volledig uit handen nemen. Erik Stokker: “We stellen de retailer centraal middels twee pijlers. Allereerst is er de werkplaats als inkomstenbron. Vaak is men zich er niet bewust van of en hoeveel de werkplaats bijdraagt aan het algehele rendement van de onderneming. En hoe het rendement zich verhoudt tot dat van andere fietsretailers. Met een helder inzicht helpen wij om de werkplaats (nog) beter te laten functioneren. De tweede pijler is de werkplaats als visitekaartje. Dankzij de modulaire opzet van het werkplaatsprogramma kan de retailer snel en gericht keuzes maken die passen bij zijn persoonlijke visie. Van vloer tot verlichting en van moer tot momentsleutel. Daaraan gekoppeld is er ook ondersteuning op het gebied van de routing in de werkplaats en de in-store-communicatie.”

Inventarisatie werkplaatsconcepten_593

Beta Benelux: klantwens staat voorop

Beta Benelux heeft een modulair werkplaatsconcept waarbij klanten naar eigen wens werkbanken samenstellen. Maxim Polack: “klanten bepalen zelf onder andere het aantal laden, de afmetingen van werkbladen en de eventuele integratie van elektra. De laden kunnen worden voorzien van praktische inlays, waarmee het gereedschap overzichtelijk is geordend en die de werkplaats een professionele uitstraling geven.” Een project begint met de intake van wensen. “Een belangrijk aspect is de ideale routing. Verder wil je zo min mogelijk loze ruimte en de werkplek per monteur geoptimaliseerd.” Het Beta-assortiment is gesplitst in een basis- en luxe lijn. “Bij het luxe assortiment zijn er opties zoals geïntegreerde oplossingen voor ontvetterbakken, elektriciteit en perslucht en een wegklapbare bankschroef. Daarnaast kan de luxe lijn volledig op maat en in iedere gewenste kleur worden geleverd. De werkplaats mag gezien worden. En service draagt vandaag de dag substantieel bij aan de winkelomzet.”

Inventarisatie werkplaatsconcepten_595

Powerplustools: voor starters en nieuwkomers

Wiebren Hut van Powerplustools ziet dat zeker startende ondernemers en nieuwkomers in de branche geen groot budget beschikbaar hebben om de werkplaats in optima forma uit te rusten. “Binnen de tweewielerbranche richten we ons met name op díe doelgroep. We presenteren hen niet alleen het standaard assortiment, maar ook leuke alternatieven. Een kastenwand met werkbanken van vier meter breed is er al vanaf 2.000 euro. Voor de startende ondernemer is zo’n prijs aantrekkelijk. Die heeft als voordeel dat wij hem van A tot Z kunnen adviseren en ook nog eens alle producten kunnen laten zien. In Marum hebben we een showroom van 2.000 vierkante meter. De retailer kan qua inrichting en gereedschap hier voor circa 80 procent slagen; ook de vloeren doen we sinds kort. Als de ondernemer het wenst, verzorgen we de plaatsing, zodat de ondernemer door kan gaan met zijn business.”

 

 

Fietswerkplaats.nl: totaalconcept dat past binnen budget

Fietswerkplaats.nl is onderdeel van Rema Tip Top Nederland. Henk Barten: “We doen alle facetten, van 3D-tekening tot uitvoering. Na een aanvraag maken we een afspraak met de ondernemer op locatie, bekijken we de huidige situatie en horen we wat de (monteur)wensen zijn. Op basis van deze gegevens geven we adviezen en reiken we ideeën en oplossingen aan. Vervolgens rolt er een totaalconcept uit dat past binnen het budget.” De opgeleverde werkplaatsen hebben altijd een professionele uitstraling. “Een goed ingerichte werkplek zorgt voor een behoorlijke besparing van kostbare tijd en dus meer rendement. Ook zijn de werkbanken ingericht op het soort werk van de monteur. Gereedschappen en voorraden die hij niet nodig heeft liggen er niet.” Barten vertelt dat Fietswerkplaats.nl voor de werkplaats ook speciale werkplaatsverpakkingen van Simson heeft met daarop een scancode. “Dit zorgt voor veel gemak en positieve reacties in de branche.”

Inventarisatie werkplaatsconcepten_597

Kruitbosch: one-stop-shopping

Kruitbosch biedt een totaaloplossing voor de werkplaatsinrichting die voldoet aan de behoeften van vandaag de dag: twee lijnen werkbanken (basis en luxe), opslagkasten voor accu’s, gereedschappen, accessoires voor in de werkplaats en een mobiele werkplaats. Nico Geerlink: “Wij zijn specifiek op de tweewielerbranche geënt. Dat zie je onder andere aan de lade-oplossingen en inlays. De lade-inrichting wordt voorzien van scanetiketten en labels, zodat je nauwkeurig weet wat er in de lades zit en je heel gemakkelijk – automatisch – kunt bijbestellen.” Kruitbosch hanteert het one-stop-shop-principe met één aanspreekpunt. “Als je een vloer, een compressor, gereedschappen en meubilair bij ons bestelt, is er één contactpersoon die het hele project voor je begeleidt. Je bent niet met drie of vier partijen tegelijkertijd aan het schakelen.” Onderdelen die zijn toegevoegd aan Kruitbosch’ vernieuwde werkplaatsconcept, zijn onder andere batterijtesters, brandblussers en accu-opslagkasten.

Inventarisatie werkplaatsconcepten_598

Kruitbosch, partner in werkplaatsinrichting

Inventarisatie werkplaats-concepten

4/10
Loading ...