Advertorial

Duurzaam en Functioneel:

Vaude

Vooruitdenken. Met respect ondernemen. En vanuit het hart handelen. Zo komen we vooruit. In de buitensport. In het dagelijks leven. En bij het ontwikkelen van duurzame producten. Want alleen als we behouden waar we van houden, kunnen ook toekomstige generaties van de bergen en de ongerepte natuur genieten.

Lees verder 

Bewustwording

Als deze Coronaperiode onze maatschappij dan al iets positief heeft opgeleverd, dan is het misschien wel het feit dat steeds meer mensen de Nederlandse natuur meer zijn gaan waarderen. Waar maatregelen en daarmee beperkingen, verschillende vrijetijdsbestedingen aan banden legden, zijn we massaal de natuur in getrokken om daar te wandelen en te fietsen. Daarbij zijn mensen zich bewuster geworden van hun omgeving, de natuur en de kwetsbaarheid daarvan. En ook bewuster van hun eigen invloed daarop. Overconsumptie, afval, plastic, energietransitie; we spreken al lang over het klimaat en de gevolgen van de opwarming en uitputting van de aarde, maar de roep om actie wordt gelukkig ook steeds luider. Ook de vraag naar duurzame producten wordt steeds groter. De consument kan wel degelijk zelf iets bijdragen en doet dit ook steeds vaker. Zeker de jongere generaties zijn zich bewust van het feit dat er daden nodig zijn om de aarde zoals zij die nu leren kennen, te behouden.

VAUDE verwelkomt deze bewuste(re) levensstijl bij de consument met beide armen. Duurzaam ondernemen en produceren is voor hen geen marketingtruc, het zit in het DNA van het bedrijf. De producten van VAUDE laten zien dat het kan, functionele én duurzame producten, waarmee de consument met vertrouwen en een goed geweten de natuur in trekt.

 

Green Shape 

Onze planeet heeft daden nodig. En outdoor-uitrusting mag de natuur niet onnodig belasten. Green Shape is het bewijs dat dit mogelijk is: Milieubesparend. Eerlijk. En functioneel.

Logo Vaude Green Shape

 

 

De missie om zo duurzaam mogelijk te produceren is goed te zien aan het Green Shape label. Green Shape is het VAUDE-label voor duurzame uitrusting. Aangezien er geen vergelijkbaar systeem is dat dusdanig omvangrijk en streng is, hebben zij een eigen zegel ontwikkeld. Want elke beweging begint ermee dat iemand het voortouw neemt en niet alleen praat, maar ook consequent handelt. Producten voorzien van het Green Shape label worden volgens strenge en transparante criteria, die de gehele levensloop van het product omvatten, milieuvriendelijk gefabriceerd en zijn ontworpen voor een zeer lange levensduur. Zo wordt bij het ontwerp al nagedacht over het gebruik van duurzame materialen en dat de eindproducten gemakkelijk te repareren en te recyclen zijn. Bewust gebruiken in plaats van klakkeloos verbruiken: Green Shape producten bestaan uit gecertificeerde, milieuvriendelijke materialen en worden dankzij het bluesign® systeem energiebesparend en hulpbronnen efficiënt verwerkt: zonder bedenkelijke substanties. 

Vaude

Als klimaatvriendelijke alternatieven voor op aardolie gebaseerd materiaal maakt VAUDE veel gebruik van gerecyclede- en natuurlijke materialen zoals hennep en biokatoen, evenals bio-kunststoffen. De enige goedgekeurde materialen zijn degene die noch de natuur, noch de mens schade berokkenen. Schadelijke bestanddelen en controversiële technologieën worden bewust vermeden. De strenge richtlijnen gelden niet alleen voor stoffen, maar ook voor ritsen, knopen en andere onderdelen.

 

Maar er is ook oog voor de omstandigheden voor de medewerkers in de productiefaciliteiten. Als lid van de Fair Wear Foundation (FWF) is VAUDE toegewijd om te garanderen dat alle productiefaciliteiten voldoen aan de strikte FWF Code van Arbeidsomstandigheden en zo te voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en eerlijke werkomstandigheden. De Fair Wear Foundation voert daartoe regelmatig audits uit bij individuele productiefaciliteiten. Sinds 2015 draagt VAUDE met trots de hoogst mogelijke status als "Leider", die wordt verkregen door bedrijven die minstens 90% van al haar productiefaciliteiten volgens de FWF-voorwaarden laat controleren.

 

Bekijk de milieuvriendelijke en eerlijke producten van VAUDE 

Toekomst

Ook in de toekomst blijft VAUDE haar eigen milieudoelstellingen bijstellen en verbeteren en heeft zich ten doel gesteld het gehele productpalet stap voor stap maximaal milieuvriendelijk te fabriceren. In deze lijn heeft VAUDE bijvoorbeeld de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties omarmd en in haar bedrijfsvoering geïntegreerd, maar hebben ze ook vrijwillig het Greenpeace Detox Commitment ondertekend. Hiermee committeert VAUDE zich aan haar verantwoordelijkheid voor de gehele levenscyclus van haar producten, inclusief schone en veilige productie in de leveringsketen.


Recent heeft VAUDE zich aangesloten bij het initiatief Science Based Target. Dit internationale initiatief zet zich ervoor in dat de wetenschap haar bijdrage levert aan de in Parijs vastgestelde klimaatdoelen. Voor VAUDE ontstaan hieruit nieuwe doelen, zo moeten in 2024 minstens 90% van alle VAUDE-producten een biogebaseerd of gerecycled materiaalaandeel van méér dan 50% hebben. Daarbij streeft VAUDE het principe van recycling na: door het gebruik van duurzame grondstoffen resp. door de recycling van materialen worden fossiele hulpbronnen gespaard en wordt de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie beduidend gereduceerd.  

Vaude

Duurzame producten


VAUDE: Duurzaam en Functioneel

7/10
Loading ...