SHIMANO_562
Lees het artikel 

Shimano

bike.shimano.com/nl-NL 


Logo adverteerder

Robuuste en duurzame brandveiligheidskasten

Er is (nog) geen regelgeving voor de opslag van Lithium-ion accu’s. Het is verstandig hiervoor een risico-inventarisatie te maken, een investering in een brandveiligheidskast is namelijk het overwegen waard. Fietsaccu’s, zeker beschadigde en ook refurbished accu’s, kunnen namelijk instabiel worden en vervolgens in brand vliegen en zelfs ontploffen. Een accubrand of -ontploffing kan voor veel persoonlijk leed zorgen, maar u zet er ook de continuïteit van uw bedrijf mee op het spel. Heeft u personeel? Dan moet u als werkgever voldoen aan de eisen die de RI&E stelt en een risicoanalyse maken. Een accubrand is immers terecht een risico voor uw personeel.

 

Van alle kanten beschermd

Een veilige en degelijke brandveiligheidskast is die van Asecos. Shimano brengt ze op de markt. Met de kasten van Asecos bent u van alle kanten beschermd. Bij brand buiten de kast, worden de Lithium-ion-accu’s gedurende liefst 90! minuten beschermd tegen oververhitting. Ontbrandt een accu in de kast, dan biedt de kast een brandwerendheid van 60 minuten. Een gecertificeerd brandblussysteem (bij veiligheidsklasse 2 en 3) stopt echter binnen enkele seconden een eventuele verbrandingsreactie. Uw bedrijf is in veilige handen met een brandveiligheidskast van Shimano. Dat geeft u, uw medewerkers en uw klanten gegarandeerd een veilig gevoel!

Foto in kolom - 6:4 verhouding

3 veiligheidsklassen, 2 uitvoeringen

Shimano brengt de brandveiligheidskast in drie veiligheidsklassen op de markt. Veiligheidsklasse 1 is de basiskast. Veiligheidsklasse 2 omvat een blussysteem met rookdetectie. Veiligheidsklasse 3 heeft dezelfde voorzieningen als klasse 2 met daarnaast een signaallamp en de mogelijkheid voor een digitale koppeling met een alarmcentrale. De S-classic is functioneel uitgevoerde brandveiligheidskast. Wilt u gebruiksgemak? Dan is er de Q-Pegasus. Vergeleken met de S-Classic heeft de Q-Pegasus één handsbediening voor beide deuren, een automatisch deursluitsysteem, is de kast eenvoudig te verplaatsen en is het cilinderslot beveiligd met een vergrendelingsindicator.


Verzekeraars en accu's

SHIMANO

9/10
Loading ...