Advertorial

Shimano werkplaatsprogramma_771
Shimano anticipeert slim op coronabeperkingen

Shimano begint trainingsseizoen met online sessies

Het trainingsprogramma van Shimano ziet er deze winter anders uit dan gepland. Vanwege het coronavirus heeft Shimano de trainingen op de locaties in Nunspeet, Mechelen en Genk uitgesteld. Als alternatief biedt Shimano interactieve webinars over uiteenlopende onderwerpen. Die worden zeer positief ontvangen.

Lees verder 

Toen het coronavirus dit najaar opnieuw oplaaide en er maatregelen volgden, heeft Shimano snel gehandeld. Ze koos ervoor om alle offline trainingen in ieder geval tot en met januari uit de agenda te schrappen. Om dealers toch te ondersteunen, lanceerde Shimano webinar-trainingen over actuele onderwerpen. “Het is de alternatieve manier om dealers te ondersteunen, totdat we hen weer mogen ontvangen in onze trainingscentra. Dealers zijn positief verrast over de online sessies. Die zijn een goede aanvulling op de online trainingen die Shimano beschikbaar stelt op Shimano T.E.C., het online learning platform”, zegt Jennifer Letch, verantwoordelijk voor het Shimano Benelux Training Center.


Er zijn digitale trainingen over het nieuwe E-tube Project voor zowel e-bikes als sportieve fietsen. Daarnaast zijn er afzonderlijke online sessies over Shimano Nexus 5E, Micro Spline en social media (basic en advanced). Voor Shimano Service Centers is er nog de training over de Social Media-tool Apostle. De webinars duren elk twee uur en bieden interactiemogelijkheden dankzij de ingebouwde chatfunctie. Na afloop zijn de sessies terug te bekijken als naslagwerk; ze worden namelijk opgenomen. De inschrijving voor de webinars verloopt via www.shimanobeneluxtrainingcenter.com.
 


Opleiden steeds belangrijker

De online trainingen - en later, als de coronabeperkingen weg zijn, ook de offline trainingen - worden mede geleid door twee nieuwe trainers: Arnoud Ouendag en Berteld Dekker. “We hebben besloten om met meer experts te werken, omdat er onder Shimano-dealers steeds meer vraag is naar trainingen. Deze worden goed beoordeeld en als zeer waardevol ervaren”, zegt Letch. “Shimano wil de deelname aan trainingen stimuleren door nóg sterker te investeren in de kwaliteit van trainingen. Berteld Dekker en Arnoud Ouendag hebben beiden ruime praktijkervaring.”

 

Voor Ouendag is Shimano zeker niet onbekend. Namens Tweewieler Academy, zijn vorige werkgever, heeft hij jarenlang Shimano STEPS e-biketrainingen in binnen- en buitenland verzorgd. In zijn nieuwe functie bij Shimano is hij onder meer verantwoordelijk voor alle e-bike- en comforttrainingen. Berteld Dekker leidt juist de techniektrainingen die inzoomen op technologieën voor sportfietsen. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij Shimano was Dekker twaalf jaar werkzaam bij Team Sunweb.

 


Drie locaties

Zodra de coronamaatregelen afgeschaald zijn, verzorgt Shimano het offline trainingsaanbod op drie locaties. Het Shimano Benelux Training Center in Nunspeet is en blijft de hoofdvestiging. Daarnaast ontvangt Shimano haar dealers in het Belgische Mechelen, waar ze in juli 2021 een geheel nieuwe vestiging opent. Nieuw is het onderkomen op de T2-campus in Genk, in Belgisch Limburg. Deze ruimte is hetzelfde ingericht als het Shimano Benelux Training Center in Nunspeet.

 

Jennifer Letch: “We hebben in opdracht van de T2-campus - en met behulp van het Shimano Werkplaatsprogramma - een Training Center met werkplaats en showroom gebouwd. In overleg is besloten om deze ruimte straks ook als trainingslocatie te gebruiken, met name voor Shimano-dealers uit België en het zuiden van Nederland die de reisafstand naar Nunspeet toch wat groot vinden. Iedere dealer kan zich inschrijven voor trainingen in Genk.”


Trends in accessoires

Shimano

6/11
Loading ...